Performansa karşı öğretmenlerden imza

Bursa’da 30 bin Türkiye’de ise 900 bin öğretmeninin performans sistemine karşı olduğunu ifade eden eğitimciler, öğretmenlerden topladıkları imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sundu.

Performansa karşı öğretmenlerden imza

DERYA DEMİR

Bursa’daki eğitim sendikaları taslak halinde olan performans sistemine tepkilerini sürdürürken, eylemlerini öğretmenlerden imza toplayarak devam ettirdi.

Topladıkları binlerce imza ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan sendika temsilcileri, bu duruma kayıtsız kalmayacaklarını ifade ederek, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikaları olarak eylemleri devam ettireceklerini söylediler.

“İŞ GÜVENCEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Performans sisteminin 12 pilot ilde uygulanmaya başladığını ancak sürdürülemediğini ifade eden Türk Eğitim Sen 1 No’lu Başkanı Metin Öksüz, sistemin yandaşlığın esiri olacağını söyledi.

Öksüz,  “Küskün öğretmenler oluşturulmasın diye bu sisteme karşı çıkıyoruz. Bakanlık performansa bu kadar hevesliyse önce kendilerini değerlendirsinler” dedi.

 Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, tartışılan sistem ile öğretmenlerin işlerini yapamaz hale geldiğini söyleyerek, “Bu sistemin asıl amacı eğitimdeki sorunları gündemden kaçırmak ve öğretmenlerin iş güvencesini yok etmektir.

Bursa’da 30 bin Türkiye’de 900 bin öğretmen bu sisteme karşı. İş güvencemize sahip çıkacağız, teslim etmeyeceğiz” ifadelerinde bulundu.  Türk Eğitim Sen 2 No’lu Başkan Vekili Fatih Gümüş, sistemin öğretmenlerin itibarını zedeleyeceğini kaydederken, Eğitim Sen Başkanı Atakan Erdağı ise, bu sistemin kışkırtmaya, yarışa neden olacağını dile getirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X