1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SAĞLIK GÜZELLİK

  4. Peyniri sakın bu şekilde dolaba koymayın!
Peyniri sakın bu şekilde dolaba koymayın!

Peyniri sakın bu şekilde dolaba koymayın!

Pratik olduğu için kalan peynirlerimizi streç filme sarmayı tercih ederiz. Fakat, bunu yapmak peynirin tadının daha çabuk bozulmasına ve değişmesine sebep oluyor. Peki arta kalan peynirlerimizi nasıl saklamalıyız?

A+A-

Yarım kalan gıdaları buzdolabında saklama rutinlerimiz içerisinde streç filme sıkça başvururuz. Ancak peynirleri streç filme sarmak aslında hiç doğru bir yöntem değil. Bunun sebebi, peynirlerimizin aslında kelimenin tam anlamıyla “canlı” olmaları...

Streç film,  peynirin kokusunun değişmesine neden olur. Ayrıca birkaç gün boyunca streç film içerisinde duran peynir nefes alamadığı için tadını hızla kaybeder. 

Peynirinizin canlılığını korumasını istiyorsanız,  bunun için en iyi yöntem peynirinizi yağlı fırın kağıdına sarmak. Ayrıca, yağlı fırın kağıdınızı dolabınızda sürekli olarak tutmanız sıcaklık ve nem oranını benzer oranda tutma konusunda fayda sağlar. 

Plastik bir poşet içerisinde alınan yumuşak peynirlerin de benzer şekilde yağlı fırın kağıtlarına aktarılmaları sağlıklı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.