Pirinç patlaklarındaki büyük tehlike!

Atıştırmalık olarak tüketilen mısırlı pirinç patlaklarının ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu ortaya çıktı. Birazdan vereceğimiz bilgilerden sonra pirinç patlaklarını bir daha yemek istemeyeceksiniz.

Pirinç patlaklarındaki büyük tehlike!

Pirinç patlaklarında sağlık sorunlarını tetikleyen 3 madde bulundu!

Pirinç patlaklarının içerisinde barındırdığı Arsenik, Akrilamid ve Kadmiyum maddeleri kemik hastalıklarına kadar ciddi ölümcül hastalıkların   yaşanmasına neden oluyor.

pirinc-patlaklarinda-ki-buyuk-tehlike--10346959.jpeg

Çok tüketilmesi halinde Akrilamid maddesi kanser hastalığına davetiye çıkarıyor ayrıca bu maddenin birçok gıda da yer aldığı uzmanlar tarafından belirtildi.

Çocuklarda zararı çok büyük

Queen’s Üniversitesi’nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışma gıdadaki arsenik tehlikesini gözler önüne serdi.
 

Araştırmada çıkan sonuçlarda bebek krakerlerinin  dörtte üçünde üzerinde arsenik maddesi ortaya çıktı.

Avrupa Komisyonu, Ocak 2016’da, birçok çocuğun tükettiği pirinç ve pirinç içeren gıdalardaki azami organik olmayan arsenik miktarına yönelik bir genelge yayımlamıştı.

Ancak Prof. Meharg ve ekibi bu adıma rağmen pirinç içeren atıştırmalıkların daha güvenli hale gelmediğini açıkladı. Bilim insanlarına göre, Yönetmeliğin yayımlanmasından sonra çok fazla bir şey değişmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X