PKK/KCK davası sanıkları hakim karşısına çıktı

Bursa’da, terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında, HDP il yöneticisi, merkez ve ilçe teşkilatlarının başkan ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu tutuksuz 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

PKK/KCK davası sanıkları hakim karşısına çıktı

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuksuz sanıklardan HDP il yöneticisi avukat S.V, A.U, B.T, C.G, G.Y, H.A, H.U, M.T, M.A, N.K, N.T, S.G, Ş.Ç. ve avukatlarıyla yakınları hazır bulundu.

Sanıklardan H.İ, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinden duruşmaya katıldı. M.F.Ç. ise yoğun bakımda olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanı, duruşmanın başında, adli kontrol şartıyla serbest kalan sanıkların çoğunu, imza atmak için karakola gitmeyi aksattıkları gerekçesiyle uyardı.

Duruşmada söz alan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden, sanıkların sosyal medya hesaplarının inceleme raporlarının beklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından kadın sanıkların adli kontrol şartının kaldırılmasına, yoğun bakımda bulunan M.F.Ç’nin ise duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 17 Mart’ta, terör örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik kent merkezi, Gürsu, Gemlik, Yenişehir, İnegöl, Mudanya ve Karacabey ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda, HDP il yöneticisi, merkez ve ilçe teşkilatlarının başkan ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 15’i hakkında, Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X