PKK’yı uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK’dan bir heyetle yaptığı görüşmede, Türkiye’nin güvenliğine bağlı olduklarını bildirdi.

PKK’yı uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, terör örgütü YPG/PKK bağlantılı Demokratik Suriye Güçleri’nden (SDG) bir heyetle gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye’nin güvenliğine ve Suriye-Türkiye sınırındaki gerilimin azalmasına bağlılığını hatırlattı. 

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün YPG/PKK’dan bir heyeti kabul etti. Macron, bu görüşmede, ülkesinin Suriye’nin kuzeydoğusunun istikrarına önem verdiğini vurguladı. Suriye’deki sivil nüfusun insani ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyo ekonomik istikrarı sağlamak için finansal destek sağlanacağını belirten Macron, ayrıca Suriye halkının tüm bileşenlerinin de içinde olduğu ve gerilimi azaltacak bir yönetimin gerekliliğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Macron görüşmede, Fransa’nın Türkiye’nin güvenliğine ve Suriye-Türkiye sınırındaki gerilimin azalmasına bağlılığını da hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X