Prens Philip ‘yakalandı’

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in eşi Prens Philip, yara almadan kurtulduğu trafik kazasından 48 saat sonra, emniyet kemeri takmadan araba kullanırken görüntülendi. Polis, 97 yaşındaki Prens’i ‘uyardığını’ açıkladı.

Prens Philip ‘yakalandı’

Prens Philip, perşembe günü Norfolk bölgesinde otoyolda bir araca çarpmıştı. Prens’in çarptığı aracın sürücüsü dizlerinden hafif yaralanmış, arabadaki  aylık bebekse kazadan yara almadan kurtulmuştu. Prens’in çarptığı arabada yolcu olarak bulunan ve bileği kırılan Emma Fairweather, Edinburgh Dükü olan Prens Philip’in kendilerinden hâlâ özür dilemediğini söyledi.

Daily Mail ve Sun gazeteleri ise, geçtiğimiz cumartesi günü Prens’in, kazanın meydana geldiği yerin yakınlarında tek başına araba kullanırken çekilmiş fotoğraflarını yayımladı. Fotoğrafta, arabada yalnız olan Prens’in kemer takmadığı görülüyor. Norfolk Polisi’nden yapılan açıklamada ‘‘Fotoğraflardan haberimiz var. Aracın sürücüsüyle konuştuk, gerekli tavsiyelerde bulunduk” denildi.

Açıklamada, Prens’e ceza kesilip kesilmediği konusunda bilgi verilmedi.

Trafik yasaları, emniyet kemersiz araba kullananlar için 100 sterlin (yaklaşık 130 dolar) para cezası öngörüyor. Konunun mahkemeye taşınması durumunda bu ceza 500 sterline çıkıyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X