Prens Selman Çin’de

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Asya turunu sürdürüyor.

Prens Selman Çin’de

Veliaht Prens, Pakistan ve Hindistan’ın ardından Asya turunun son durağı olan Çin’e gitti. Pakistan ve Hindistan temaslarında enerji ve altyapı konularında yeni yatırımları duyuran Prens Selman, Çin temasları kapsamında bu sabah Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng ve ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek.

KAŞIKÇI’DAN 5 AY SONRA…

Veliaht Prens’in Asya turu, sorumlu tutulduğu ve hakkındaki iddiaları reddettiği Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünden 5 ay sonra gerçekleştiriliyor. Veliaht Prens, Arjantin’de gerçekleştirilen G20 Zirvesi’ne katılmış, birçok lider Selman ile aynı kareye girmeye çekinirken Çin Devlet Başkanı Şi Cinping sıcak tavırlarda bulunmuştu.

TİCARET ORTAĞI ÇİN…

Çin, ABD ve Avrupalı devletleri geride bırakarak Suudi Arabistan’ın en yakın ticaret ortağı olmayı başardı. 2018 yılı içerisinde Suudi Arabistan’dan yapılan ithalatta 46 milyar dolara ulaştı. Ülke liderlerinin girişimleri arttırmasına yönelik adımların ardından her iki ülke de karşılıklı olarak destek arayışında. Uzmanlar Suudi Krallık’ın, Çin’in Veliaht Prens Selman’ın 2030 Projesi’nin en önemli parçası olacağını ifade ediyor. 

Yaklaşık 2 yıl önce Çin’i ziyaret eden Kral Selman, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelmişti. 2017 Mart’da gerçekleştirilen ziyarette iki taraf da, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X