Putin bugün İstanbul’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı’nın denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle yapılacak törene katılmak için bugün Türkiye’ye geliyor. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

Putin bugün İstanbul’da

Putin’in yardımcısı Yuriy Uşakov, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Rus liderin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle yapılacak tören için İstanbul’a geleceğini duyurmuştu. İzvestiya gazetesine konuşan Uşakov, ‘Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin denizden geçen kısmının tamamlanmasına yönelik törene katılacak. Tören 19 Kasım’da İstanbul’da yapılacak’ ifadelerini kullanmıştı.

Türk Akımı her biri yılda 15.7 milyar metreküp gaz sevkiyatı yapacak iki koldan oluşuyor. Projenin ilk kolu ile gazın Türkiye’ye, ikinci kolu ile de Avrupa’nn güney ve güneydoğusuna sevkiyat yapılması planlanıyor. Projede sevkiyata 2020 yılında başlanması öngörülüyor.

DÖRTLÜ ZİRVEYE KATILMIŞTI

Vladimir Putin, 27 Ekim’de de İstanbul’da gerçekleşen dörtlü zirveye katılmıştı. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel yer almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X