Putin ile Netanyahu telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ziyaretini erteleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Putin ile Netanyahu telefonda görüştü

Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, İsrail tarafının talebiyle Putin ve Netanyahu’nun telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Açıklamada, iki liderin, küresel konuları ve ikili ilişkileri ele aldıkları belirtilerek “Taraflar, Netanyahu’nun gelecek günlerde gerçekleştireceği Rusya ziyaretine ilişkin görüş alışverişinde de bulundu.” ifadesine yer verildi.

İsrail medyasına dün yansıyan haberlerde, Netanyahu’nun bugün için planlanan Rusya ziyaretinin “son dakikada” ertelendiği belirtilmişti.

Netanyahu’nun planlanan Rusya ziyareti, geçen eylülde Rus İL-20 uçağının Suriye’de düşürülmesinin ardından ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın, İsrail jetlerinin bölgedeki saldırıları nedeniyle düştüğünü öne sürmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X