Putin şimdi de Afrika’ya açılıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu’dan yavaş yavaş elini çekme stratejisiyle oluşan boşluğu doldurmak isteyen Rusya Lideri Vladimir Putin, önümüzdeki hafta Mısır’ın eş başkanlığıyla Soçi’de Afrika liderlerini ağırlayacak. 

Putin şimdi de Afrika’ya açılıyor

Suriye’de ana aktör durumuna gelen Putin, ABD’nin Ortadoğu’daki en yakın müttefikleri olarak adlandırılan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne de bu hafta başında önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. 

22-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Rusya-Afrika Ekonomi Zirvesi’ne çok sayıda Afrikalı liderin katılması planlanıyor. 

Mısır’da yayınlanan Masri el Yom gazetesindeki habere göre Rus-Afrika Zirvesi, kıta tarihinde önemli dönüm noktalarından birini teşkil edecek ve benzerlerinden çok farklı olacak.  Zirve kararı geçtiğimiz yıl Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde yapılan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) zirvesinde, Putin’in önerisiyle kabul edilmişti.  Zirvede ekonomik konuların yanısıra bölgesel ve uluslararası ilişkiler, terörle mücadele, güvenlik gibi pek çok alanda işbirliği imkanları araştırılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X