Putin’e karşı ‘Trump kalesi’

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, ABD Başkanı Donald Trump’a Polonya’da kalıcı bir ABD üssü kurma çağrısında bulundu ve üssün ismini ‘Trump kalesi’ koyacaklarını söyledi.

Putin’e karşı ‘Trump kalesi’

Trump ve Duda, Beyaz Saray’da yaptıkları görüşmenin ardından ortak  basın toplantısı düzenledi. Duda, Polonya’da kurulacak bir ABD üssünü memnuniyetle  karşılayacaklarını belirtti. Üssü ‘Trump kalesi’ olarak adlandıracaklarını ifade  eden Duda, ‘Bunu yapabileceğimize inanıyorum. Bu kararın hem Polonya hem de ABD  çıkarlarıyla örtüşeceğini düşünüyorum’ ifadesini kullandı.

‘Trump’a şu konuda garanti verdim’ diyen Duda ‘İlk ve en önemli nokta;  eğer ABD ordusunun kalıcı üssü olursa Rusya’nın bölgedeki aktivitelerini  hızlandıracağı, Avrupa’nın bu bölgesinde askeri varlığını arttıracağı ve  güvenliğin tehlikeye gireceği bir durum olacağını söyleyemeyiz’  değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump ise Polonya ile askeri ilişkilerin  güçlendirileceğini, fakat Polonya’da kalıcı bir askeri üssün kurulmasını  konuşacaklarını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X