‘Rahim ağzı kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor’

Rahim ağzı kanserinde testlerin önemli olduğunu söyleyen uzmanlar, erken teşhisle birlikte kanser gelişiminin önüne geçilebileceğini belirtiyor.

‘Rahim ağzı kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor’

Rahim ağzı kanserlerinin erken tanı konulduğunda tedavi ile tam olarak iyileşmesinin mümkün olduğunu ifade eden Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tufan Bilgin şunları söyledi:

“Rahim ağzı kanseri konusunda, diğer birçok kanserden farklı olarak öncü aşamaları, nasıl oluştuğu, kimlerde ve nasıl ortaya çıktığı konusunda ayrıntılı bilgi sahibiyiz. Artık günümüzde birçok rahim ağzı kanserini, daha kanser olmadan önce tespit edip, tedavisini yaparak kişinin gelecekte kanser geliştirmesini engelleyebiliyoruz. Bu nedenle kadınların periyodik kontrollerini ve belirli aralarla smear testleri yaptırması önem kazanıyor. Özellikle 30 yaşından daha ileri yaştaki kadınlarda smear testi ile eş zamanlı yapılan HPV testleri sayesinde kimlerde kanser gelişme eğilimi var? Kimlerde kanser öncüsü hastalık vardır? Bunları tespit etme ve kanseri önleyebilme şansına sahibiz. Yine diğer kanserlere göre farklı olarak bildiğimiz ve artık son 10 yıldır klinik uygulamaya giren bir aşı var. Özellikle genç kızların ve cinsel hayatın başladığı genç kadınların aşılanması sayesinde kanser riskinin oldukça azaltılabileceğini düşünüyoruz. Öncü hastalığın saptanmasındaki bütün bu gelişmelere rağmen kanser gelişmiş hastalarda modern radikal cerrahi teknikleriyle ve gereken bazı hastalarda radyasyon tedavisi uygulayarak oldukça yüksek oranlarda tam iyileşme sağlayabiliyoruz”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X