Refik Yılmaz: Gülüp geçiyoruz

Gemlik Serbest Bölge depolama alanlarının ortasında bulunan 60 dönümlük arazinin, MHP Bursa İl ve Gemlik İlçe teşkilatları tarafından, “usulsüz” bir şekilde satıldığı iddialarına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz cevap verdi.

Refik Yılmaz: Gülüp geçiyoruz

CEMAL KIRGIZ 

 

Danıştay 1. Dairesi’nin Belediye tarafından yapılan satış işlemlerini uygun bulduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Kamu zararı yoktur. Buna karşın Danıştay 6. Dairesi ise bu kararın tam tersi bir karar vererek satışta encümenin değil, belediye meclisinin yetkili olduğunu ifade etmiştir.

2 yüksek yargı organının farklı kararları söz konusudur. Gemlik Belediyesi olarak biz Danıştay 6. Dairesi kararı üzerine zaten birçok işlem yaptık. Tapu iptal ve tescil davaları açtık.

Bu mahkeme süreçleri devam ediyor. Biz tapuların iptal edilerek belediyeye verilmesini istedik” dedi.

KAMU ZARARI YOK

Kamu zararının söz konusu olmadığına dikkat çeken Refik Yılmaz, 60 dönümlük söz konusu arazinin yıllardır işgal altında olduğunu da anlatarak, “MHP’liler bizden önceki belediyelere yönelik niye suç duyurusunda bulunmadılar? Milleti bu kadar çok önemsediklerini öne sürüyorlarsa işgal girişimine göz yuman geçmiş yönetimlere yönelik niye bir suç duyurusu girişiminde bulunmadılar?” diye sordu. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X