Reform niteliğinde adımlar attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayicinin daha çok Ar-Ge yapmasını sağlamak için reform niteliğinde adımlar attıklarını belirtti.

Reform niteliğinde adımlar attık

Varank, kalkınmanın ve gelişmenin en önemli koşulunun üretim olduğunu söyledi. Türkiye’nin üretimle ve üretimden gelen katma değerle büyüyüp hedeflerine ulaşacağını vurgulayan Varank, bunun için sanayicinin her anlamda yanında yer almaya, onları desteklemeye, önlerindeki engelleri kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti.

2002 yılında 193 olan organize sanayi bölgesi sayısını 314’e, bu bölgelerde istihdam edilen çalışan sayısını da 415 binden 1,9 milyon kişiye çıkarmayı başardıklarını kaydeden Varank, ‘’Sadece bu veriler bile, ülkemizin hızlı büyümesinin ve güçlü kalkınmasının önemli göstergeleridir.

Türkiye’nin kalkınma hikayesinin başka bir göstergesi olan Küçük Sanayi Sitelerimiz de kabına sığmaz hale geldi. 2002’den günümüze 118 sanayi sitesini destekleyerek, 118 bin kişiye istihdam sağladık. 2002 yılında sadece 2 olan teknopark sayımız, bugün 63’ü faal olmak üzere 84’e ulaştı. Buralarda çalışan Ar-Ge personeli 53 bini aştı. Ayrıca, Ar-ge’yi yaygınlaştırarak, sanayicilerimizin daha çok Ar-Ge yapmasını sağlamak için reform niteliğinde adımlar attık” dedi.

TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK

Önümüzdeki dönemde Milli Teknoloji Hamlesi anlayışı çerçevesinde, orta-yüksek ve yüksek teknolojili yatırımlara sağlanan destekleri daha da artıracaklarının altını çizen Bakan Varank, şöyle devam etti: ‘’Bunun için yeni destek programları üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.

Bakanlık olarak, tüm imkanlarımızı yerli ve milli üretim için seferber ettik. Açıkça söylüyorum, biz bu hedefe baş koyduk. Milli teknoloji hamlesi öncülüğünde üretim olmazsa olmazımızdır. Şundan eminiz, gözü kara girişimcilerimiz, çalışkan sanayicilerimiz sayesinde önümüzdeki dönem, Türkiye’nin yeni fırsat pencerelerini en iyi şekilde değerlendirdiği bir dönem olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X