Rıza Sarraf aylar sonra böyle görüntülendi

ABD’deki Halkbank davasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın, ‘tutuklu tanık’ olduğu ve gözetim altında tutulduğu iddia edilmişti ama Sarraf olduğu iddia edilen bir kişi, New York’taki ünlü bir restoranda görüntülendi.

Rıza Sarraf aylar sonra böyle görüntülendi

ABD’de eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ceza aldığı davanın itirafçısı Rıza Sarraf’a ait olduğu ileri sürülen bir fotoğraf ortaya çıktı.

New York’un Soho bölgesindeki ünlü suşi restoranı Nobu’da yanında bir kadınla yemek yiyen İran asıllı Türk vatandaşı Rıza Sarraf olduğu iddia edilen kişi, fotoğrafının çekildiğini fark edince rahatsız olup restorandan ayrıldı. 

Sarraf’ın New York’ta ‘tutuklu tanık’ statüsünde, Cezaevi Bürosu’nun “tutuklu ekiplerinin’ gözetiminde olduğu iddia edilmişti. Bu da Sarraf’ın adresi gizlenen bir evde kimliği değiştirilerek korunduğu anlamına geliyordu. Habere konu olan fotoğraftaki kişi 

Sarraf ise, bu da durumunun değişmiş olabileceğini gösteriyor.

riza-sarraf.jpg

Vatan ve Hürriyet gazetelerinde yer alan haberlerde şu ayrıntılar yer aldı:

Geçen haftalarda çekilen fotoğrafta Sarraf olduğu iddia edilen kişi New York’un ünlü restoranlarından Nobu’da görülüyor. İki kadınla, ünlü aktör Robert de Niro’nun sahibi olduğu Manhattan SOHO’daki suşi restoranına gelen Sarraf beyaz şarap içiyor, cep telefonuyla oynuyor. Türk müşteri tarafından çekilen fotoğrafın ardından Sarraf, restorandan kadınlarla ayrılıyor. Koruma olduğu sanılan iki erkek de Sarraf’ın ardından restoranı terk ediyor. 

Avukat Kortan Toygar, skandalı değerlendirdi: Sarraf New York’ta SOHO adlı restorana gitmişse, tanık koruma programının mantığına terstir. Hayatın gizli şekilde devam etmesi gerekir. Yanında ‘ajan’ adı verilen görevlilerin olması şart.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X