Roberto Carlos:İbricic, Utaka’yı provoke etti

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Kayseri Erciyesspor karşılaşması sonrası maçın hakemine tepki göstererek, İbricic’in Utaka’yı provoke ettiğini söyledi.

Roberto Carlos:İbricic, Utaka’yı provoke etti

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Sivasspor ile Kayseri Erciyesspor arasında oynanan müsabaka 1-1 sona erdi. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Carlos, “Bugün sahada galibiyet için olan bir takım vardı oda Sivasspor’du. Kayseri Erciyespor tamamen defansif olarak ve puan kaybetmemek için sahadaydı. Bir kişi geriye düşüp 10 kişi sahada kaldığımız andan itibaren yine üstünlüğümüzü devam ettirdik. Kayseri Erciyesspor ise defans yapmaya devam etti. Ama bu şekilde geri düştüğümüz bir karşılaşmadan bir puan almak iyi bir sonuçtur. İyi hazırlanacağız, dinleneceğiz önümüzdeki maça daha iyi bir şekilde çıkmaya çalışacağız. Eskişehirspor maçında 6 dakika uzatma verildi. Bugün yerde kalan birçok oyuncu vardı. Kalecinin uzun süre bekletmesi yaşandı. Ama ona rağmen 3 dakika uzatma verildi” dedi. Maçın hakeminin tanımadığını belirten Carlos, ”Hakemlerle ilgili konuşmamak her zaman daha iyi. Hakemlerle ilgili bir şey söylemeyeceğiz. Akhisar’a, Galatasaray’a, Eskişehir’e karşı zorluklar yaşadık ama bir şey demedik. Federasyonun bu konuda yetkili insanları nerede bunları görmüyorlar mı? Baştan beri söylüyoruz Sivasspor’a bu şekilde zarar veriyorlar. Bununla ilgili kimse karar vermiyor. Kimse bu konu üzerine gitmiyor. Utaka bugün kırmızı kart gördü. Belki iki maç bizimle olamayacak. Ama hakemler hata yaptığı zaman hakemler hakkında alınan bu şekilde ağır kararlar yok. Bugün hakem komitesi nerede, bununla ilgilenecek olan. Fenerbahçe ve Eskişehir maçında penaltı olmayan pozisyon penaltı çalındı. Bu şekilde herkes sıkıntıya düşüyor, her kulüp zarar görüyor. Biliyoruz ki bu hafta sonunda biz yine hakemler açısından zorlanacağız. Benim takım her zaman sahaya galibiyet için çıkıyor, galibiyet için savaşıyor, bunun için oynuyor. Biz anti futbol oynatmıyoruz“ diye konuştu.

“İBRİCİC UTAKA’YI PROVOKE ETTİ”

İbricic’in Utaka’yı provoke ettiğini söyleyen Carlos, “Orada provoke eden adam sarı kart görüyor, fakat karşılık gören insan kırmızı kart görüyor. Provoke eden atılmıyor. Burası bizim evimiz, stadımız kendi stadımızda gelenler kafasına göre iş yapıyorlar, kafasına göre hareket ediyorlar, bu böyle olmaz. Takımlar buraya sadece maçı kaybetmemek, defans yapmak için geliyorlar. 6 tane hakem vardı. Bu kadar hakem olmasına ne gerek var oda tartışılır ki birbirlerine zarar veriyorlar. Kenardaki hakem oyunla ilgilenip oyunla ilgili yardımda bulunması gerekirken kulübeye gelip sadece bizimle ilgileniyor. Birazcık daha ciddi olunmalı. Herkes işine sahip çıkmalı. Bu profesyonel bir futbol ve bütün dünya çapında bir imaj oluşturan bir futbol. Bütün hafta boyunca çalışıyoruz emek veriyoruz. Sadece hafta sonu çıkıp iyi bir doksan dakika çıkarmak için, güzel futbol oynamak ve Türk futboluna futbol anlamında biraz belki farklı bir karakteristik gösterebiliriz. Şuanda futbolcularımız Türk futbolunda bazı karakteristik değişiklik yapacak. Güzel, birbirine yardımcı olan, takım olarak oynanan bir futbol ama bazı ufak tefek hatalar her zaman sonucumuza etki ediyor. Tekrar söylüyorum Fenerbahçe stadında tekrar bu hatalara maruz kalacağız” şeklinde konuştu. Carlos, Türkiye’de hakemliğin profesyonel olarak yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise kırmızı karttan sonra baskılı oynayamadıklarını belirterek, “Galip gelebilirdik. Özellikle kırmızı karttan sonra ama kırmızı kart tartışılır. Hakem öyle karar verdi. Rakip on kişi kaldıktan sonra azıcık daha baskılı, topu daha çabuk, hücumda daha etkili olmamız gerekiyordu. Kırmızı karta kadar mücadele vardı. İyi bir oyun yoktu bizim açımızdan Sivasspor daha çok pozisyona girdi. Sonuçta maç berabere bitti. Deplasmandan bir puan alıyoruz ama ikinci yarı kırmızı karttan sonra daha etkili olmamız lazımdı” dedi. Kırmızı kart pozisyonunda Utaka’nın topu fırlattığını söyleyen Tütüneker, eğer bu kırmızı kart ise hakemin doğru karar verdiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X