Robot üretmek için harekete geçtiler

Orhaneli Ahmet Necati Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri, öğretmenlerinin öncülüğünde 3D yazıcı kullanarak robot üretmek için çalışma başlattı. 

Robot üretmek için harekete geçtiler

OSMAN SAK

Okul Müdürü Ali Osman Argın, öğrencilerin ülke genelinde robotik yarışmalara katılmak istediklerini belirterek, çalışmalara başladıklarını söyledi.

Alan şefi Tanzer Uysal ise, ”Hızla gelişen teknolojinin gerisinde kalmamak için okulumuza aldığımız 3D yazıcı ve elektronik devreler kullanarak robot çalışmalarına başladık. Öğrencilerle yaptığımız çalışmalarda mekanik parça temininde zorluk çektiğimizi fark ettik. 3D yazıcı sayesinde bu parçaların üretimini artık kendimiz yapabiliyoruz. Öğrencilerimiz projelerde gerekli olan materyalleri bilgisayarda tasarlayarak 3D yazıcıdan çıkartabiliyor. Böylelikle okulumuzda düzenleyeceğimiz TÜBİTAK Bilim Fuarı ve ülke genelindeki robotik yarışmalara katılmamızı sağlayacak projeler üretebiliyoruz“ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X