‘RTÜK gördü, biz görmedik’

Milliyet yazarı, RTÜK’ün Kadın dizisine verdiği cezayı yorumladı.

‘RTÜK gördü, biz görmedik’

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, FOX’un sevilen dizisi Kadın’a RTÜK tarafından verilen cezayı köşesine taşıdı.

Ä°lgili resim

RTÜK gördü, biz görmedik!

Ve sahneyi göremedik ama!

sarp ile şirin ile ilgili görsel sonucu

Pırıl ile Sarp, Suat’ın evine gittiklerinde doğru Şirin’in odasına gider. Sarp, Şirin’i “Hadi bakalım, ablana ilik vermeye” diyerek götürmek ister. Şirin, yine o baygın bakışlarıyla kameranın görüş alanındadır. Suat ile Pırıl odadan çıkar. Oda sıcaktır ve Şirin, “Çıkar ceketini, sıcak oldu” der. Pırıl ise eşim beni terk etmesin, her şeye razıyım halindedir. Kadın, aileyi kurtarmak adına kabul eder olan biteni. Bu, dizilerimizde bolca mevcuttur. Şirin’le Sarp, salona iner. Sonra, “Biz ilik vermeye gidiyoruz” diyerek çıkar. Suat telaşlıdır. Şirin gider ayak, “Bu ilik Bahar’ı kurtaracak ama evliliği asla” diyerek cepten bir görüntü izlettirir. İşte cezanın geldiği nokta burasıdır. Baldız eniştesiyle ilik niyetine beraber olmuş, olanları da belgelemiştir.

sarp ile şirin ile ilgili görsel sonucu

Şirin, Sarp’a atmış mesajı, onu da Pırıl gördü. Biz görmedik, sadece duyduk. Peki bunlar yaşamın içinde olmuyor mu? Oluyor. Peki dizi senaryosunda ‘reyting’ için aile yapısı bu kadar zorlanmalı mı? Rahatsız etmek başka, -ki olmalı- ilgi çekmek başka… Bu sınır, her iki tarafta da sorun yaratıyor,

hem RTÜK hem de senaryolarda…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X