Ruhani’den sert açıklama! Boyun eğmeyeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD yaptırımlarına rağmen petrol ihracatını sürdüreceklerini ve ABD’ye boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Ruhani’den sert açıklama! Boyun eğmeyeceğiz

İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilerek bu ülkeye yeniden yaptırım uygulamaya başlayan ABD’nin bu politikasına dair Tahran’dan yeni açıklamalar geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hoy kentinde yaptığı konuşmada, ‘İran’a karşı uygulanan psikolojik savaşın bir parçası olan bu baskıya boyun eğmeyeceğiz’ dedi. Ruhani, devlet televizyonundan canlı yayınlanan konuşmasında, ‘Petrol ihracatımızı durdurmayı başaramadılar. Petrol ihraç etmeyi sürdüreceğiz… Bölgesel politikalarınız başarısızlığa uğradı ve Afganistan’dan Yemen’e, Suriye’ye kadar tüm başarısızlığının faturasını İran’a çıkarıyorsunuz’ ifadesini kullandı.

ABD YALNIZ KALDI

ABD yaptırımlarının yeterli uluslararası desteği bulamadığını belirten Ruhani, Washington’ın İran’dan en fazla petrol ithal eden devletler arasında bulunan sekiz ülkeye geçici muafiyet tanıdığını hatırlatarak, ‘Amerika şu an tecrit edilmiş durumda. Birçok ülke İran’a destek veriyor. Siyonist rejim ve bölgedeki bazı ülkeler dışında hiçbir ülke, Amerika’nın İran’a baskısını desteklemiyor’ dedi.

TAHRAN AB’DEN ÜMİTLİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ise AB’nin nükleer anlaşmayı ‘kurtarabileceğinden ümitli olduğunu’ söyledi. İran ve İngiltere dışişleri bakanlarının Tahran’da yapacağı görüşme öncesi açıklamada bulunan Kasımi, ‘AB’nin İran’la ticareti Amerikan yaptırımlarından korumaya yönelik mekanizmasının uygulanmasında bazı anlaşmazlıklar var… Ama Avrupalıların anlaşmayı kurtarabileceğinden halen ümitliyiz’ dedi.

Tahran’ı ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’a giden ilk Batılı dışişleri bakanı oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X