Ruhani’ye MI6 suçlaması

İran Millet Meclisi Meşhed Milletvekili Cevad Kerimi Kuddusi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin, İngiliz dış istihbarat servisi MI6’dan talimat aldığını iddia etti. 

Ruhani’ye MI6 suçlaması

İran merkezli haber sitesi didarnews.ir’de yayınlanan görüntülü ses kaydında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Kerimi Kuddusi, Ruhani’nin İngiliz istihbaratı MI6’dan talimat aldığını ve İran Devrim Muhafızları’nın ‘MI6 çalışanıyla’ konuşmasını içeren telefon kayıtlarını Ruhani’ye sunduğunu öne sürdü.

Muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen Kerimi Kuddusi, aralık ayında yaptığı bir açıklamada, ‘‘Meclisin yüzde 50’sirejimin yıkılması peşinde… 2009 yılındaki fitne hareketinde de hedef rejimin yıkılmasıydı. Bugün meclisin yüzde 50’si perde arkasında fitne hareketine önderlik yapanları destekliyor” ifadelerini kullanmıştı. 

İran, Hürmüz Boğazı’nda tatbikat düzenleyecek

İran, uluslararası petrol sevkiyatı için stratejik konumdaki Hürmüz Boğazı’nda askeri tatbikata başlayacağını duyurdu.
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, bugün başlayacak tatbikatın 3 gün süreceğini söyledi. ‘Velayet 97′ adı verilen tatbikatın yaklaşık 2 milyon kilometrekarelik bir alanı kapsayacağını belirten Hanzadi, ‘‘Tatbikatın sınırları Hürmüz Boğazı’ndan Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nun kuzeyine kadar uzanacak” dedi. 

Hanzadi, tatbikatta ilk kez denizaltılardan füze fırlatılacağını belirterek, savaş gemileri, helikopterler ve keşif uçaklarının da tatbikatta yer alacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X