‘Rus füzesi düşürdü ama kanıtları açıklayamayız’

Hollandalı soruşturmacılar, 2014’te içindeki 298 yolcu ve mürettebatla Ukrayna’nın doğusunda düşen MH17 sefer numaralı uçağı vurduğu söylenen BUK füzesinin, ‘Rus ordusunun parçası olan bir askeri birlik tarafından fırlatıldığını’ iddia etti.

‘Rus füzesi düşürdü ama kanıtları açıklayamayız’

Hollanda polisinin suç araştırmaları ekibinin başındaki Wilbert Paulissen dün yüptığı açıklamada, uççağın düşürüldüğü füzenin fırlatılması için kullanılan rampanın Rusya’ya ait olduğu sonucuna vardıklarını  ve füzeyi taşıyan araçların hepsi Rus Silahlı Kuvvetleri’nin parçası olduğunu öne sürdü.

Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giden uçak, Ukrayna hükümeti ve bağımsızlık isteyen milisler arasındaki çatışmaların ülkenin doğusunda en yoğun olduğu dönemlerden birinde düşürülmüştü.

Öte yandan Hollandalı Başsavcı Fred Westerbeke, soruşturma ekibinin elindeki kanıtları açıklamayacağını söyledi. Bu nedenle Hollanda’nın bu iddialarına ne gibi ‘kanıtlara’ dayandırdığı bilinmiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X