‘Rus gelin’ piyanoda Türk yetenekleri keşfediyor

Rusya’dan 7 yıl önce tatil için geldiği Türkiye’de tanıştığı gençle evlenerek Bursa’ya yerleşen piyano öğretmeni Elena Çekiç, müzik dünyasına yetenekler keşfediyor, yetiştiriyor.

‘Rus gelin’ piyanoda Türk yetenekleri keşfediyor

Küçük yaşlardan itibaren Rusya’da piyano eğitimi alan 31 yaşındaki Çekiç, 7 yıl önce tatil için geldiği Antalya’da Tarık Çekiç ile tanıştı.

 

Kısa süre sonra evlenip Bursa’ya yerleşen ve iki çocuğu olan Çekiç, 5 yıl önce piyano satın almak için gittiği özel bir sanat merkezinde direktör Rüstem Avcı’nın kendisine sunduğu “piyano öğretmenliği” teklifini kabul etti.

 

O günden beri merkeze gelen öğrencilere piyano eğitimi veren Çekiç’in 9 öğrencisi, birçok uluslararası yarışmadan birincilikle döndü.

 

Şu anda uluslararası şampiyonlukları bulunan 5 çocuğa özel eğitim veren Elena Çekiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaşından beri piyano çaldığını belirterek, bu konuda müzik öğretmeni annesinden iyi bir disiplin aldığını söyledi.

Mesleğini Türkiye’de sürdürmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Çekiç, “Şu anda uluslararası yarışmalara 5 öğrenci yetiştiriyorum. Öğrencilerimle aile gibi olduk. Beraber çok zaman geçiyoruz. Hedefimde daha çok müzisyen yetiştirmek var.” dedi.

 

Çekiç, piyano eğitimi için ciddi bir disiplin gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu:

 

“Her gelen öğrenciye ders vermiyorum. Profesyonel piyanocu olmak isteyenleri tercih ediyorum. Hobi amaçlı gelenlerle çalışmak istemiyorum. Piyano için ciddi bir eğitim, daha çok kitap okumak, canlı konserler dinlemek gerekiyor. Her şehirde senfoni orkestraları var, buraları takip edilebilir. Türkiye’de güzel yetenekler var. Türk yetenekleri ortaya çıkarmak beni mutlu ediyor. Birçok öğrencim uluslararası yarışmalarda çok derece elde etti.”

 

Öğrencisi 8 ülkede birincilik elde etti

 

Çalıştırdığı öğrencilerden öğrencilerden birinin şimdi ABD’de eğitim gördüğünü aktaran Çekiç, “Öğrencilerimin bir yerlere geldiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Öğrencilerimden Damla Koşar 8 ülkede birincilik elde etti. Türkiye’de çok yetenek var. Bu yeteneklere şans verilmesi lazım. Öğrencilerimin dünyaca ünlü konservatuvarlarda eğitim alması için çalışıyorum. Türkiye gerçekten yeteneklere sahip bir ülke. Bu ülkede Gülsin Onay ve İdil Biret gibi harika yetenekler yetişmiş.” ifadelerini kullandı.

Çekiç, eğitim verdiği çocuklarla aralık ayında engelli çocuklar yararına bir konser düzenleyeceklerini söyledi.

 

Elena Çekiç’in öğrencilerinden 11 yaşındaki Mert Hakan Şeker ise 4 yıldır piyano çaldığını ve yaklaşık bir yıldır da Çekiç ile çalıştığını ifade etti.

 

Bulgaristan, İspanya, Almanya ve İsveç’te düzenlenen yarışmalarda birincilik elde ettiğini aktaran Şeker, “Öğretmenim çok çalışmamı istiyor ve ben de onun istekleri doğrultusunda çalışıyorum. Amacım iyi bir eğitim alarak dünya çapında bir piyanist olmak. Mozart ve Beethoven gibi ustaların eserlerini günümüze aktarmak için çok çalışıyorum.” diye konuştu.

 

Öğrencilerden 18 yaşındaki Damla Koşar da 12 yıldır piyano çaldığını belirterek, Elena Çekiç ile yollarının 1,5 yıl önce kesiştiğini anlattı.

 

Uluslararası yarışmalarda çok sayıda derece elde ettiğini vurgulayan Koşar, “Bulgaristan’da 3 kez birinci oldum. İspanya, Almanya, Avusturya’daki yarışmalardan birincilikle döndüm. Bunun dışında çok sayıda ikinciliklerim ve Türkiye birinciliklerim var. Yurt dışında eğitim alarak farklı ekolleri görüp ülkemizin sanatına katkı sağlamak istiyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X