‘Rusya müdahalesi’ kanıtlanmadı

ABD’deki 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiğine yönelik 22 ay süren soruşturmanın ardından özel yetkili savcı Robert Mueller’ın hazırladığı 448 sayfalık rapor kamuoyuyla paylaşıldı.

‘Rusya müdahalesi’ kanıtlanmadı

Mueller, soruşturmada Trump’ın seçim kampanyası ekibinin Rusya’yla bir komploya karıştığına ilişkin delil bulamadıklarını ve ayrıca Trump’ın adaleti engelleme suçunu işleyip işlemediği konusunda da bir sonuca varmadıklarını bildirdi. ABD Adalet Bakanı William Barr ise Trump’ın bu suçu işlemediği sonucuna varmıştı. Trump’ı seçildiğinden bu yana zorda bırakan Rusya soruşturmasının bu haliyle 2020 başkanlık seçimine bir etkisi olmayacağı değerlendiriliyor.

TRUMP: İYİ BİR GÜN…

Başkan Donald Trump, Rusya soruşturmasında özel yetkili savcı Robert Mueller’ın raporunun kamuya açıklanmasının ardından, “iyi bir gün geçirdiğini” söyledi. Beyaz Saray’da konuyla ilgisiz bir programda konuşan Trump, görevdeki hiçbir başkanın, kendisinin bu yaşadıklarını yaşamaması gerektiğini belirtti. Raporda ‘Hiçbir gizli işbirliği ve (adaleti) engelleme olmadığının’ ortaya konduğunu savunan Trump, “Bunlar zaten asla olmamıştı ve asla da olmayacak” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X