Rusya sınırında gizli ABD üssü 

NATO üyesi Baltık ülkelerinden Estonya’nın Rusya sınırında, ABD özel kuvvetlerine ait gizli bir askeri üs tespit edildiği iddia edildi. 

Rusya sınırında gizli ABD üssü 

Ülkede Rusça yayın yapan ERR televizyonu, gizli üssün 2014 yılında inşa edildiğini öne sürdü.  Rusya sınırındaki üssün, Pentagon belgelerinde, Estonya’ya “özel bir birimin” ihtiyaçları için 15 milyon dolar tutarındaki yardımın tahsis edildiği noktanın belirtilmesi üzerine ortaya çıktığı belirtildi.  “Oçevidets (Tanık)” adlı televizyon programı için araştırma yapan gazetecilerin, adresini açıklamamaları şartıyla gizli üse girmelerine izin verildiği, üste ABD’li ve Estonyalı askerlerin beraber talim yaptıkları, olası bir kriz anında üsteki özel kuvvetler personelinin, ABD Avrupa Kuvvetleri üzerinden Washington’dan talimat almaları yönünde karar olduğu belirtildi. NATO, “Rusya’nın genişlemesini durdurma” stratejisi kapsamında 2016 yılında Polonya ile Baltık ülkelerine ek askeri birlikler yerleştirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X