Rusya: Suriye’ye atılan 7 İsrail füzesini düşürdük

Rusya’nın Suriye’ye konuşlandırdığı hava savunma sistemleri, İsrail’in Şam’daki havalimanını hedef alan 7 füzesini düşürdü.

Rusya: Suriye’ye atılan 7 İsrail füzesini düşürdük

Rusya Ulusal Savunma Yönetimi Merkezi, Suriye’deki Pantsir ve Buk hava savunma sistemlerinin, İsrail Hava Kuvvetleri tarafıdan başkent Şam’daki havalimanına yönelik saldırısında ateşlediği 7 füzeyi imha ettiğini duyurdu. Dün yerel saatle 13.32’de İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait 4 adet F-16 uçağının Akdeniz hava sahasından başkent Şam’ın güneydoğusundaki Duwali Uluslararası Havalimanı’nı hedef alan güdümlü füzelerle saldırdığı kaydedilen açıklamada, ‘Pantsir ve Buk füze savunma sistemleri İsrail’in 7 füzesini imha etti’ denildi.

Daha önce Suriye ordusundan Sputnik’e yapılan açıklamada; hava savunma sistemlerinin, İsrail’in ülkenin güneyine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı püskürttüğü ve fırlatılan tüm füzelerin imha edildiği belirtilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X