Rusya’da piyasalar sarsıldı

Rusya’da Merkez Bankası’nın faiz artırım kararına karşın dolar ve avro rekor yükselişine devam ediyor.

Rusya’da piyasalar sarsıldı

Rusya’da serbest piyasada dolar 72,6 ve avro 90 ruble seviyesinden işlem görüyor. Gün içi avro 100 rubleyi aşarken, dolar 80 ruble seviyesini aştı. Moskova Borsası yüzde 11,67 kayıpla 600 puanın altına gerilerken, bu seviyeler 2009 mart ayından bu yana görülen en düşük değer oldu.

Rusya’da dolar, yaptırımlardan önce mart başında 36 ruble seviyesinde işlem görüyordu. Bugünkü artışlarla beraber dolar 9 ayda iki kat artmış oldu. 

Rusya Merkez Bankası, dün geç saatlerde olağanüstü toplanarak Rusya’da son yılların rekor seviyesine çıkan dolar ve avronun durumunu ele almıştı. Toplantı sonunda faiz oranlarının yüzde 10,5’den yüzde 17’ye çıkartılmasına karar verilmiş, güne faiz artırımı kararıyla başlayan piyasalar, bu karara olumlu tepki gösterse de rublenin güçlenmesi kısa sürmüştü.

Öte yandan, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararına “Bu hükümete sorulması gereken bir soru, Merkez Bankası bağımsız çalışıyor. Biz bunu yorumlayamayız” açıklamasını yapmıştı.

Bakanlar Kurulu toplandı

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, rublenin dolar ve avro karşısında değer kaybetmesiyle başlayan piyasalardaki sarsıntıyı görüşmek üzere bakanlar kurulunu topladı.

Medvedev ve bakanların, dolar ve avronun ruble karşısında yükselişini değerlendirecekleri ve döviz kurunun istikrar kazanması için yapılması gerekenleri müzakere edecekleri belirtildi. 

Rusya’da Merkez Bankası’nın faiz artırım kararına karşın dolar ve avro rekor yükselişine devam ederken, avro 100, dolar 80 ruble seviyesini aştı.

Moskova Borsası yüzde 11,67 kayıpla 600 puanın altına gerilerken, bu seviyeler 2009 mart ayından bu yana görülen en düşük değer oldu.

Rusya’da dolar, yaptırımlardan önce mart başında 36 ruble seviyesinde işlem görüyordu. Bugünkü artışlarla dolar 9 ayda iki kat artmış oldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X