Rusya’dan Türkiye’ye ilişkin yeni vize açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, belirli kategorilerdeki pasaport sahiplerine vize uygulamasının kolaylaştırılmasına ilişkin görüşmelerin Türkiye ile sonbaharda düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

Rusya’dan Türkiye’ye ilişkin yeni vize açıklaması

Sputnik’te yer alan habere göre, basın toplantısında Türkiye vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kolaylaştırılmasına ilişkin alınan kararlarla ilgili sorular yöneltilen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Vizeler hakkındaki görüşmelerin yapılması için en uygun olanı, konsolosluk uzmanlarının bir araya gelmesi” dedi.

Zaharova ”Her iki tarafın konsolosluk uzmanlarının bir araya geleceği bu tip görüşmelerin de sonbaharda yapılması planlanıyor” bilgisini verdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ‘PRENSİPTE ANLAŞTIK’ DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Ağustos’ta 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından vize kolaylığıyla ilgili şunları söylemişti:

“İş adamlarımıza, özellikle tır ve kamyon şöförlerimize, resmi pasaport sahiplerine, servis pasaport sahiplerine vizelerin kaldırılması konusunda prensipte anlaştık. Bir yerden başlamamız lazım. Bayramdan sonra ortak çalışma grubumuz bir araya gelecek, bunu yürürlüğe koyacağız. Temennimiz tabii vizelerin tamamen kalkması. Yaşadığımız krizden önce böyleydi. Hatta pasaportsuz karşılıklı seyahatin görüşmelerine bile başlamıştık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X