Sabah uyandığınızda ağız kuruluğu varsa dikkat!

Eğer sık sık hastalanıyor ve bir de zor iyileştiğinizi düşünüyorsanız nedenini hiç merak ettiniz mi? Op. Dr. Kemal Demir, sık hastalanmanın nedenlerinden bahsetti.

Sabah uyandığınızda ağız kuruluğu varsa dikkat!

Burunda meydana gelen yapısal bozuklukların üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklaştırıcı etkeni olduğunu söyleyen Op. Dr. Kemal Demir, “Sık sık hastalanıyor ve zor iyileşiyorsanız burnunuz görevini tam yapamıyor olabilir” dedi.

Demir, ağızdan alınan kötü havanın farenjit, bademcik iltihabı, bronşit, gırtlak ve akciğer hastalıklarına neden olduğunu belirtti.

Ağzınızdan nefes almayın!

Ağızdan nefes aldığınız zaman temizlenip hazırlanmamış kötü hava soluduğunuz için farenjitten, bademcik iltihabına; bronşitten gırtlak ve akciğer hastalıklarına kadar çok sayıda sorunu beraberinde getiriyor. İyi çalışan bir burun kişiyi bu tür rahatsızlıklardan koruyor” dedi.

Ağzınız kuru uyanıyorsanız dikkat

“Sabah uykudan uyandığınızda ağzınız, diliniz, diş etleriniz kuru ve kötü bir tatla uyanıyorsanız, en hafif bir fiziki eforda burnunuzdan aldığınız nefesi ağızdan alınan nefesle takviye etmek durumunda kalıyorsanız, dudak çatlaması, seste çatallaşma hissediyorsanız bunların burun tıkanıklığının sonuçları olduğunu söyleyebiliriz.”

Bol su tüketin

Gün içinde tüketilen suyun sağlıklı bir burun için önemli olduğunu söyleyen Demir, vücudumuzu susuz bırakmamak burnun işlevini yerine getirmesi açısından çok önemli.

Burnunuzun filtrasyon, nemlendirme ve ısıtma işlevlerini yaparken kullandığı malzeme su olduğu için susamayı beklemeden yaklaşık iki litre sıvıyı gün içerisinde tüketmeliyiz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X