Safranbolu Evi için destek sözü

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Batı Karadenizliler Derneği Başkanı Sabahattin Kul ve yönetimini makamında ağırladı.

Safranbolu Evi için destek sözü

Ziyarette dernek olarak yaptıkları çalışmalar ve hedeflerine ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Kul ve yönetimi, ilçeye Safranbolu Evi kazandırmak istediklerini belirterek, belediyeden arsa tahsisi için talepte bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz da, kentlerde derneklerin kültürlerin yaşatılması için önemli rol oynadığına dikkat çekerek, bu noktada kültürlerin gelecek nesillere aktarılması için de derneklerin köprü vazifesi gördüğünü söyledi. “Her kültürden insanın kardeşçe yaşadığı ilçemizde adeta bir kültür mozaiği var” diye konuşan Yılmaz, Belediye olarak ilçede faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkiler olduklarını kaydetti.

Belediyenin desteği Giresun Kültür Evi’nin yapımına başlandığını, Girit ve Rumeli Türkleri için Mübadele Evi, Erzurum ve Kastamonulular için kültür evi, Ağrılılar için de taziye evi yapılacağını hatırlatan Refik Yılmaz, Safranbolu Evi yapımı için arsa konusunda destek isteyen yönetime destek sözü verdi. Ziyaret sonunda dernek yönetimi, Başkan Yılmaz’a Zonguldak hatırası mini madenci heykeli hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X