Sağlığa ‘Yıldırım’ dokunuş

Sağlık yatırımlarına önem veren Yıldırım Belediyesi, son dört buçuk yılda ilçeye 14 aile sağlığı merkezinin yanı sıra 1 Kanser Erken Teşhis, 1 gençlik ve sağlık merkezi, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve 1 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kazandırdı.

Sağlığa ‘Yıldırım’ dokunuş

75. Yıl, Yiğitler, Musababa, Davutkadı, Eğitim, Maltepe, Davutdede, Selçukbey, Akçağlayan, Millet, Millet 2, Yediselviler, Erikli ve Şirinevler’de aile sağlığı merkezleri vatandaşlara şifa dağıtırken, Yeşilyayla’da yapımı devam eden Hatice Aslanoba Aile Sağlığı Merkezi de yüzde 55’lik seviyeye ulaştı. Sağlık merkezlerinin bünyesinde; muayene odaları, gebe izlem ve aile planlama odaları, aşı ve bebek çocuk izleme odaları, tıbbi müdahale odaları, emzirme odaları, laboratuvarlar, engelli muayene odaları gibi alt birimler bulunuyor.

“SAĞLIK HİZMETİ VEREN 5 BELEDİYEDEN BİRİYİZ”

Gerçekleştirilen yatırımlarla Yıldırımlıların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşımını sağladıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanların sağlık hizmetlerine kısa sürede ulaşımı, şehirlerin en önemli gelişmişlik parametrelerinden birisi. Biz de hemşerilerimizin bu hizmetten en kolay şekilde yararlanmalarını sağlamak adına projeler geliştiriyoruz.

Vatandaştan gelen talepler doğrultusunda, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte mahallelere donanımlı ve modern sağlık merkezleri kazandırıyoruz. Türkiye’de sağlık hizmeti veren 5 belediyeden biri olarak, Tıp Merkezimiz ile yılda ortalama 150 bin vatandaşa şifa dağıtıyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X