Sağlık Tarihi Müzesi’nde kıymetli hatıra

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa’da tedavi gördüğü yıllarda kullandığı mobilyalar ve çalışma masası, Sağlık Tarihi Müzesi’nin kütüphane bölümünde sergileniyor.

Sağlık Tarihi Müzesi’nde kıymetli hatıra

Bursa’yı 17 kez ziyaret eden, 1926 yılında da parmağındaki yanık nedeniyle Bursa Asker Hastanesi’nde tedavi gören ve kaplıcalarda şifa arayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, hastanede kaldığı süre boyunca kullandığı mobilyalar, Bursa Sağlık Tarihi Müzesi envanterine alındı. Konsol, duvar ve boy aynası, gardırop ile 2 çalışma masasından oluşan mobilyalar, Sağlık Tarihi Müzesi’ndeki kütüphane bölümünde teşhir ediliyor.

SPLENDİD OTELİ VE BURSA ASKER HASTANESİ

Atatürk’ün Asker Hastanesi’nde kullandığı mobilyaların tarihi ise eskilere dayanıyor. 19. yüzyılın ikinci yarısında Bursa’da hizmet veren Splendid Oteli’nden Bursa Asker Hastanesi’ne sevk edilen tarihi mobilyalar, el işçiliğiyle dönemin zarafetini gözler önüne seriyor. 1922-1950 yılları arasında Asker Hastanesi olarak kullanılan otel, 1960 yılında tamamen yıkıldı. Dönemin birçok ünlü isminin konakladığı ve eski Bursa’nın sembolleri arasında yer alan otelden günümüze sadece Boyugüzel Hamamı kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X