Sağlıklı hayat için modern merkez

Karacabey’de inşa edilen sağlıklı hayat merkezi, ilçedeki koruyucu sağlık hizmetleri çalışmalarına büyük katkı sağlayacak.

Sağlıklı hayat için modern merkez

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Tavşanlı Mahallesi’nde inşa edilen Karacabey Sağlıklı Hayat Merkezi’nde incelemelerde bulunarak merkezle ilgili son durum hakkında bilgi aldılar.

Bursa’da 7 sağlıklı hayat merkezinin inşasının devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlıklı hayat merkezlerinin koruyucu sağlık hizmetlerinin omurgasını oluşturduğunu ifade etti.

Merkezin hizmete girmesiyle Karacabey’de birçok koruyucu sağlık hizmetinin etkili bir biçimde verileceğini kaydeden Dr. Akan, “Merkez’de anne sütü, sağlıklı gebeliğin takibi, ergonomi sorunları, obezite ile mücadele, kanser tarama çalışmaları, teknoloji bağımlılığı ile diğer koruyucu sağlık hizmetlerini biz bu merkezimizde vermiş olacağız.

Merkezimiz tamamlandığında Karacabey’de koruyucu sağlık hizmetlerini sağlıklı hayat merkezimizde, ikinci basamak hizmetlerini de hastanemizde vereceğiz” dedi.

YATIRIMLAR SÜRECEK…

Yatırımları planlarken ilçenin büyüyen nüfusunun göz önüne alındığını kaydeden Dr. Özcan Akan, “Karacabey çok hızlı büyüyen bir ilçemiz, bundan sonraki süreçte de koruyucu sağlık hizmetleri alanında yatırımlarımız devam edecek. Buradaki arsamızda ileriki yıllardaki ihtiyaçları düşünerek boş bıraktık. İleride Karacabey’in sağlık hizmetlerindeki ihtiyacında kullanmak üzere tutuyoruz” şeklinde konuştu. 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda modern bir sağlıklı hayat merkezi gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra göçmen sağlığı merkezi, yeni yapılan aile sağlığı merkezleri ve hastanemize kazandırılan çok önemli tıbbi cihazlar var. İlçemizde kamu, yerel yönetim ve hayırseverler birlik ve beraberlik içerisinde önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X