Sahil düzenleniyor

Gemlik Belediyesi hem kentin marka değerini yükseltmek, hem de gelecek nesillere yaşanabilir mekânlar bırakmak adına başladığı sahil düzenleme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Sahil düzenleniyor

Modern şehircilik anlayışının yansıması olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, koşu ve yürüyüş yolu güzergahında zeytin motifli parke taşları döşeme çalışmalarına başlandı. İskelenin eskiyen yüzey kaplamaları da modern parke taşları değiştirilerek, demir korkulukları yenileniyor.

Çocuk oyun grupları, kamelyalar, banklar, dinleme alanları ile spor aletlerinin de yer alacağı proje kapsamında Zeytindalı isminin verildiği meydana ayrıca Bosna Çeşmesi yapılacak. Asırlık çınar ve zeytin ağaçları nakledilerek bölgeye estetik görünüm kazandırılacak.

Ekipler sahil bandında boydan boya ferforje çalışmalarını da tamamladı. Gemlik deresinin denize döküldüğü kısmında her iki kordonu birbirine bağlayacak olan yaya köprüsü ve aydınlatma direklerinin montaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından yenilenen yüzüyle Gemlik sahili modern bir görünüme kavuşacak. 

Projeyle birlikte Gemlik sahiline değer katılacağını vurgulayan Başkan Refik Yılmaz, “Burada hem Gemlikli hemşerilerimizin hem de Gemlik’e gelen misafirlerimizin ailecek vakit geçirebilecekleri yürüyüş alanları, oturup çay içebilecekleri kafetaryalar, çocuk parkları ve fitness aletleriyle güzel bir sahil bandı meydana getirmiş olacağız. Projeyi kısa zamanda tamamlayıp, ilçenin özlenen görüntüye bir an önce kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X