Sahiller artık daha temiz

Son dönemde yapılan sahil yatırımları ve hizmetleriyle Bursa’nın ‘deniz şehri’ kimliğini ön plana çıkaran Büyükşehir Belediyesi, 24 plâjının vatandaşlar tarafından daha rahat kullanılabilmesi için çalışmaları tamamladı. 

Sahiller artık daha temiz

Bursa’nın turizm potansiyelini artırmayı sektörden daha fazla pay alabilmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 24 adet halk plâjında yaptığı düzenleme çalışmalarında sona geldi. Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından planlanan çalışmalarla, vatandaşların yaz ayları boyunca sahilleri daha rahat kullanabilmesi için gerekli her türlü tedbir alındı.

Bilhassa poyraz rüzgârları sonucu oluşan dalga hareketleriyle kum kaybı yaşanan sahillere takviye yapıldı. Sezon öncesi başlayan kum takviye çalışmaları çerçevesinde Güzelyalı, Kurşunlu, Kumla ve Narlı plajları ele alındı. Kumsalı dar olan bu plajlarda kamyonlarla kum serme ve tesviye çalışmaları gerçekleştirildi.

Karacabey’de Yeniköy ve Malkara, Mudanya’da Eşkel, Eğerce, Mesudiye ve Gemlik’te Kumsaz gibi geniş plâjlarda kumlar otomatik araçlarla elenerek temizlendi ve tüm bu alanlar yüzmeye hazır hâle getirildi. Ayrıca plâjlarda duş, kabin ve çöp kutularının tamir ve bakım çalışmaları da tamamlanarak montajları yapıldı.

Yüzme sezonu boyunca sahillerde oluşan kirlilikler, yosunlar ve atıklar da Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü temizlik ekipleri tarafından giderildi. Plâjlar, yapılan çalışmalar sonucunda, bu yaz da her yüzme sezonunda olduğu gibi temiz ve kaliteli kumlarıyla vatandaşlara hizmet verecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X