Sahillerdeki kaçak tekneler toplandı

Sahil ve plajlara usulsüz şekilde bırakılan kayıtsız sandal ve kayıklar, Sahil Güvenlik 25 Bot Komutanlığı’nın koordinesinde Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından toplandı.

Sahillerdeki kaçak tekneler toplandı

Valilik ve Mudanya Kaymakamlığı’nın onayıyla yapılan tespit ve incelemelerden sonra 481 tekne hakkında işlem yapıldı. Tespit edilen tekne sahiplerine gerekli tebligatla ilanları yaparak 1 – 1,5 ay süre tanıyan Sahil Güvenlik 25 Bot Kontrol Tim personeli süre sonunda sahiplerine ulaşılamayan 58 adet teknenin toplanması için işlem başlattı. Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi’nin lojistik desteğiyle yapılan çalışmalar sonucunda toplanan tekneler, Mudanya Jandarma Bölgesi’nde taşındı. Milli Emlak Müdürlüğü’nce satışı yapılacak olan teknelerin bedelleri 5 yıl süreyle Mal Müdürlüğü veznesinde emanette kalacak, süre içerisinde sahipleri çıkmayan teknelerin bedelleri gelir olarak kayıt edilecek. Sahillerin temizlenmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, vatandaşların plajlardan daha fazla yararlanabilmeleri için görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X