Sanayici ‘5 yıl vadeli’ tahvil istiyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayicinin 40 milyar lira civarında devletten KDV alacağı bulunduğunu belirtti.

Sanayici ‘5 yıl vadeli’ tahvil istiyor

Özdebir, döviz kurlarında son dönemde yaşanan gelişmeler, sanayicilerin sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir raporu Hazine ve Maliye, Ticaret, Ulaştırma ve Altyapı ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarına sunduklarını söyledi. Raporda 15 civarında konu başlığının yer aldığını anlatan Özdebir, bunların en önemlilerinden birinin ise sanayicileri de yakından ilgilendiren KDV iadeleri ile ilgili olduğunu vurguladı.

Özdebir, ‘’200 milyar liralık KDV alacağının 40 milyar liralık kısmı sanayicileri ilgilendiriyor. Bunun için devlet, ‘biz 5 yıl vadeli’ dedik, sanayiciye Hazine kağıdı versin. Biz de bunu bankalara teminat olarak verelim” dedi.

Firmaların bankalara verecek teminatlarının kalmadığını dile getiren Özdebir, finansmana erişimin piyasadaki en büyük sıkıntı olduğunun altını çizdi. Döviz kuru ve faizlerdeki yükselişin reel sektörü olumsuz etkilediğine dikkati çeken Özdebir, piyasalar normale dönene kadar işletmelerin zaman kazanması gerektiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X