Şanlıurfada 3 asker şehit

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde, Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu’nda görev yapan Piyade Çavuş Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında cinnet getirip er arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’i tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti. Şanlıurfa Val

Şanlıurfada 3 asker şehit

Olay, dün gece ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1’inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut Aslan’ın tüfeğinden çıktığı belirlendi.

İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’e ateş açtı. Umut Aslan, daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra intihar etti. Olayda 3 asker de olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hayatını kaybeden askerler Umut Aslan’ın Malatya, Kadir Yıldız’ın Kastamonu ve Ramazan Yel’in ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Vali İzzet Küçük basın toplantısı düzenledi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırındaki Ceylanpınar’da cinnet getiren bir askerin 2 arkadaşını şehit ettiği tüfekle yaşamına son vermesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Valilikte düzenlenen basın toplantısına “Bugün acımız çok büyük, 3 Mehmetçiğimizi kaybettik” diyerek başlayan İzzettin Küçük, olayın terör saldırısı olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Dün gece saat 23.15 sıralarında Ceylanpınar Boztepe Karakoluna 1.5 kilometre mesafede sınır nöbeti tutan, 3 askerimizden 1 tanesi cinnet geçiriyor, diğer 2 arkadaşını şehit düşürüyor. Akabinde kendisi intihar ediyor. Bu hadise dün geceden beridir tetkik ve tahkik ediliyor. Hem Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, hem de askeri savcılık tarafından ulaştığımız deliler, hepsi bu yönde bize açıklama getiriyor. Dün gece olduğu için tedbiren biz arazide arama tarama faaliyeti yürüttük. Yaklaşık 300 jandarma ile 150 özel hareket polisi geniş çaplı bir arama yaptı. Şehitlerimizin memleketleri Malatya, Kastamonu ve Kütahya’dır. Elde ettiğimiz delillere göre olay bir terör hadisesi değil, sınırda nöbet tutan bir asker cinnet geçirip iki arkadaşını şehit edip, intihar ediyor.”

Öte yandan şehit askerlerin cenazeleri, sabah saatlerinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından otopsileri yapılmak üzere Ceylanpınar’dan Şanlıurfa’ya gönderildi.

Genelkurmay’dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Ceylanpınar’da 3 askerin hayatını kaybettiği olayın terör saldırısı olmadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Ceylanpınar’daki olayın 1 askerin cinnet getirerek, 2 askeri şehit etmesi olduğunu bildirdi. Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili detaylı incelemeyi yapacağı kaydedildi.  

Davutoğlu: Terör olayı değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Varşova’da kaldığı otelden ayrılmadan önce gazetecilerin sorusu üzerine Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde üç askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan hemen bilgi aldığını belirten Davutoğlu, konuyu gece boyunca takip ettiklerini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’la da görüştüğünü, onlardan bilgi aldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Tablo aydınlanmış görünüyor. Maalesef üç askerimiz vefat etti, şehit oldu, Allah rahmet eylesin her şeyden önce. Eldeki bütün bulgular bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında veya bir mesajlaşma sonrasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle ortaya çıkan bir tablo. Yani herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil. Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne surette olursa olsun görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum, Mehmetçiklerimize, ailelerine taziyelerimi iletiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X