Sarı öfke dinmiyor

Fransa’da Macron hükümetinin akaryakıt zammından geri adım atması ‘Sarı Yelekler’i tatmin etmedi.

Sarı öfke dinmiyor

Eylemciler sokaklardan çekilmeyeceklerini ve  gerçek bir değişim sağlanana kadar protestolara devam edeceklerini duyurdu. 

Fransa’da ‘Sarı Yelekliler’in ülke genelinde haftalardır düzenlediği protesto gösterilerinin ardından Emmanuel Macron hükümetinin geri adım atarak akaryakıt zammının 6 aylığına dondurulduğunu açıklamasına rağmen ülkede tansiyon düşmüyor. 

Hatta hükümetin bu adımı  göstericileri  daha da öfkelendirdi.  Protestoculara şimdi işçi ve çiftçi sendikaları da katılmaya hazırlanıyor. Kamyon şoförleri sendikası da griv çağrısı yaptı. Ülkenin en büyük çiftçi sendikası ise gelecek hafta protestolara büşlümüyo planlıyor. 

‘FRANSIZLAR EKMEĞİN KENDİSİNİ İSTİYOR’

Sarı Yeleklerin sözcülerinden Benjamin Cauchy, Başbakan Edouard Philippe’in duyurduğu önlemlerin tatmin edici olmadığını belirtti. “Fransızlar aptal değil ve ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyor” ifadelerini kullandı.
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da, akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik koşulları protesto eden ‘Sarı Yelekliler’in eylem yapma hakkı olduğunu söyledi. 

ÖGRENCİLERDEN DE PROTESTO

Bu arada Paris ve Marsilya şehirlerinde toplanan üniversite ve lise öğrencileri de, hükümetin eğitim reformlarını protesto etmek için okulların girişlerini kapattı. Eylemciler, gerçek bir değişim sağlanana kadar protestolara devam edeceklerini duyurdu. Öğrencilerin yavaş yavaş, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a karşı ‘Sarı Yelekliler’ protestolarına katılmaya başladığı belirtiliyor.Lyon, Marsilya, Bordeaux ve Orleans kentlerinde de çatışmalar yaşanırken, okullar Paris yakınlarındaki Creteil ve Versailles’da bloke edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X