Sarıbal üreticiyi dinledi

TBMM Tarım Komisyonu Üyesi CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İznik’te Elbeyli Köyü Hespekli Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret ederek üreticileri dinledi.

Sarıbal üreticiyi dinledi

HAYRİ ŞEN

Masraflarını karşılayamadıklarını ifade eden üreticilerin sorunlarını dinleyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “İznik Türkiye’nin en özel yeri. Nisan’da başlıyor Aralık’ın sonuna kadar 7-8 çeşit ürün yetişiyor. Çiftçinin durumu ortada. Ekiyoruz, biçiyoruz, üreticiyiz, ürettiğimizden para kazanıp insanca yaşamak istiyoruz.

Çocuğumuzu okutmak istiyoruz. Traktörümüze mazot almak istiyoruz. Borcumuzu ödemek istiyoruz. Bir takım zirai ilaçlar Türkiye’de üretiliyordu. Şimdi ise bir teki dahi üretilmiyor.

Hepsi yurt dışından geliyor. Tamamen ithalatçı olan bir toplum olduk. İthalat ne demek, Dolar’a bağlısınız, Euro’ya bağlısınız. Kur değiştikçe getirdiğiniz ürün de pahalanacak. Buna engel olma şansınız yok” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X