Sarıbal’dan yaşlılar için ücretsiz kart çağrısı

Emekli-Sen Bursa Şubesi, Osmangazi metro istasyonunda yaptıkları basın açıklamasıyla, 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmasını talep etti.

Sarıbal’dan yaşlılar için ücretsiz kart çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da açıklamaya katılarak destek verdi. İstanbul, Ankara, ve İzmir gibi büyükşehirlerde 65 yaş ve üzeri yurttaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandığını hatırlatan Sarıbal, “Bu kentte yaşayan 65 yaş üzeri yaklaşık 500 bin insan, belediyeren kartları 15 lira karşılığında alıyor ve ve yılda 7,5 milyon lira ödemiş oluyor. Buna rağmen, metrodan ve raylı sistemden de yararlanamıyorlar.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de böyle bir uygulama yok, 65 yaş üzeri insanlarımız, sadece kimliklerini göstererek, belediye otobüslerine, özel halk otobüslerine, raylı sisteme ücretsiz biniyorlar. Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunuyoruz. Bu kart ücretini kaldırın, insanlarımızın raylı sistemden, metrodan yararlanabilsin” dedi.

Sarıbal, konunun takipçisi olacaklarını, gerekirse imza toplayıp TBMM’e de götüreceklerini sözlerine ekledi. Emekli-Sen Şube Başkanı Günay Onayman da, konuyu 2013 yılından beri gündeme getirdiklerini ve yazışmalar yaptıklarını belirterek, yasal hakları olmasına rağmen 65 yaş ve üzeri yurttaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanamadığını, ilgili yerlere başvurduklarını ancak bir ilerleme sağlayamadıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X