Sarıgül`e 1 yıl hapis istemi

Eski Şişli Belediye Başkanı Sarıgül`ün Mustafa Suver isimli vatandaşa yumruk attığı iddiasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Sarıgül hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sarıgül`e 1 yıl hapis istemi
Sarıgül’ün 2014’teki yerel seçim çalışmaları kapsamında Feshane’de katıldığı etkinlikte 54 yaşındaki Mustafa Suver’e yumruk attığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mustafa Küçükoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, Sarıgül ve Suver hem şüpheli hem de müşteki olarak yer aldı.
 
İddianamede, etkinliğe katılan Sarıgül taraftarlarının Başbakan’a hakaret ettiği, buna tepki gösteren Suvar’ın da Sarıgül’e hitaben “Burada senin ne işin var, burada olmaman lazım” dediği, bunun üzerine Sarıgül’ün Suvar’ın elini sıktığı anlatıldı. Elini kurtarmaya çalışan Suvar’ın da Sarıgül’e küfür ettiği öne sürülen iddianamede, Sarıgül’ün Suver’e doğru yumruk salladığı, daha sonra korumaların araya girerek Suver’i uzaklaştırdığı kaydedildi.
 
Suvar’ın olaydan sonra hastaneden aldığı rapora göre, basit müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığının belirtildiği vurgulanan iddianamede, müşteki ve şüphelilerin haklarındaki iddiaları kabul etmedikleri aktarıldı.
 
Dosya kapsamına göre, müşteki ve şüphelilerin suçu işlediklerine dair kamu davası açılacak nitelikte yeterli delilin var olduğu vurgulanan iddianamede, Sarıgül hakkında “basit yaralama” suçundan 4 aydan 1 yıla, Suvar hakkında ise “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.
 
İddianame, onaylanması için Başsavcılığa sunuldu. Başsavcılığın onaylaması halinde iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X