Sarımsağın fiyatı düşüşe geçti

Yüzde 42,58 fiyat artışı ile eylül ayının zam şampiyonu olan, ardından ithalatında gümrük vergisi düşürülen sarımsağın fiyatı inmeye başladı.

Sarımsağın fiyatı düşüşe geçti

Sarımsak dendiğinde Türkiye’de ilk akla gelen yerlerden biri olarak gösterilen Kastamonu’nun Taşköprü ilçesindeki pazarda sarımsak fiyatları kiloda ortalama 5 lira düştü. Fiyatlar, 15 lira ile 35 lira arasında değişiyor. Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Yaman, ”Geçen yıla göre ekim alanımızın artmasına rağmen dolu ve sel nedeniyle 2 bin dekar arazimizde yüzde 50 civarında zarar meydana geldi.

Dolu ve sel nedeniyle bir algı oluştu. Ekiliş alanımız arttığı için esasında üretimde çok fazla bir azalma yok. Diğer illerde azalma olduğunu tahmin ediyoruz. Oluşturulan algı dolayısıyla fiyatların arttığını düşünüyoruz. Pazara baktığımızda fiyatların aşağıya doğru döndüğünü görüyoruz” dedi. Sarımsak arzında sorun olmadığını ifade eden Yaman, ”Çiftçimizin ambarında yeterli miktarda sarımsağı var. Sarımsak arzında bir sorunumuz bulunmuyor” diye konuştu. Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu ise, ithalata gerek olmadığının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X