Savaştan kaçan Halepli radyoloji teknisyenini ölüm Bursa’da yakaladı

Bursa’nın Gürsu ilçesindeki bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Suriyeli işçilerden Muhammed Battih ve Sadık Ebu Huseyin Kuceyce, Yıldırım ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Savaştan kaçan Halepli radyoloji teknisyenini ölüm Bursa’da yakaladı

Selçukbey Mahallesi Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Battih’in yakınları ve vatandaşlar katıldı. Battih’in cenazesi kılınan namazın ardından Erdoğanköy Mezarlığı’nda defnedildi.

 

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Battih’in kayınbiraderi Abdulfattih İdlibi, kız kardeşinin Battih’in ailesiyle 2 yıl önce Türkiye’ye geldiğini söyledi. Muhammed Battih’in bir çocuğu olduğunu belirten İdlibi, ”Haberi alır almaz İstanbul’dan Bursa’ya geldik. İki sene önce Bursa’ya geldiler, bir yıl önce önce de işe girdi. Halep’te radyoloji teknisyeniydi. Burada normal işçi olarak çalışıyordu. Allah rahmet eylesin.” dedi.

 

Bu arada, aynı patlamada ölen Suriye uyruklu Sadık Ebu Huseyin Kuceyce’nin cenazesi de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

 

Ölen Suriyelilerden Samir Haşşum’un cenazesi ise yakınları tarafından Hatay’a götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X