Savunmada ortayı bulamadık

Yeşil beyazlılar son 6 sezonda 13 farklı isme defansta görev verdi.

Savunmada ortayı bulamadık

Son yıllarda defans hattında sürekli farklı isimlerin görev aldığı Bursaspor’da gelenek bu sezon da değişmedi. Sezona Sedat Dursun-Rüştü Hanlı ikilisiyle başlayan Timsah, transfer tahtasının açılmasının ardından kadroya Anıl Karaer, Mamadou Diarra ve  Cüneyt Köz’ü de dahil etti.

Bursaspor son yıllarda savunmasını bir türlü aynı isimlere teslim edemedi. Son 5 sezonda savunmasını farklı isimlerden oluşturan yeşil beyazlılar, bu sezon ise defansını Mamadou Diarra, Anıl Karaer, Cüneyt Köz, Sedat Dursun ve Rüştü Hanlı’ya teslim etti. 2014-2015 sezonunda savunmasını altyapıdan yetişen oyuncuları Serdar Aziz, Ertuğrul Ersoy’un yanısıra Ethem Ercan Pülgir, İbrahim Öztürk ve Renato Civelli’ye teslim eden Timsah, bir sonraki sezonda da revizyona gitti. 2015-2016 sezonunda Ertuğrul Ersoy kadroda kalırken, yanına Dany ve Tomas Sivok dahil oldu.

SANE OYNAMADI

Sezonu bu isimlerle tamamlayan Bursaspor’da Ertuğrul Ersoy ve Tomas Sivok bir sonraki sezonda da takımda kaldı. 2016-2017 sezonunda bu isimlerin yanına ise İsmail Konuk ve Vineux Yaya Sane dahil oldu. Ancak, Sane Süper Lig’de yeşil beyazlı formayı hiç giyemezken, Türkiye kupası’nda 3 karşılaşmada görev alabildi. Bursaspor, 2017-2018 sezonunda ise kadrosuna Ertuğrul Ersoy ve İsmail Konuk’un yanına Titi ve Ekong takviyesi yaptı. Kadroya sonradan dahil olan Ekong-Titi ikilisi 2017-2018 sezonunun büyük bölümünde yeşil beyazlı ekibin savunmasını oluştururken, Ertuğrul Ersoy da zaman zaman forma şansı buldu. İsmail Konuk ise Türkiye Kupası dışında forma giyemedi.

BİR TEK ERTUĞRUL

Titi 2018-2019 sezonu başlamadan takımdan ayrılırken, Ekong 1 maç forma giydikten sonra yoluna İtalya’da Udinese’de devam etti. 6 sezonun 5’inde altyapıdan A Takım’a yükselen Ertuğrul Ersoy kadroda kalmayı başarırken, genç futbolcu da yeni sezon öncesinde takımdan ayrıldı ve yoluna Fransa Lig 2 ekiplerinden Le Havre’yle devam etme kararı aldı. Bursaspor, yeni sezona ise Sedat Dursun-Rüştü Hanlı ikilisiyle başlarken, transfer tahtasının açılmasının ardından kadroya Anıl Karaer, Mamadou Diarra ve  Cüneyt Köz dahil oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X