Sedef Kabaş serbest

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’na sosyal medyada hakaret ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş serbest bırakıldı.

Sedef Kabaş serbest

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’na sosyal medyada hakaret ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınan iletişim koçluğu ve danışmanlık da yapan gazeteci Sedef Kabaş’ı, nöbetçi hakimlik serbest bıraktı.

Kabaş, emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Soruşturmayı yürüten savcılık, Kabaş’ı adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Sedef Kabaş’ın, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce ifadesi alındı. Savcılığın adli kontrol hükümleri uygulanması talebini reddeden nöbetçi hakimlik, Kabaş’ı serbest bıraktı.

Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Kabaş, kendisine yöneltilen suçlamanın, terörle mücadele yapan kişilere yönelik hedef gösterme olduğunu, kendisinin her zaman terörle mücadele edenleri alkışladığını ifade etti.

Kabaş, “Benim eleştirim, 17 Aralık soruşturması kapsamında yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gibi suçlar konusunda ciddi şüphesi olan kişilerle ilgili gerekli soruşturma ve takip yapılmadan dosyanın kapatılmasına yönelik eleştiriden ibarettir. Twitimde zaten vardır, herkese açıktır. Savcıya verdiğim ifade sonrasında tehdit suçuyla mahkemeye sevk yapıldı ve o şekilde hakim karşısına çıktım. Mahkeme tweetimi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek, serbest kalmama karar verdi” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit’in yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında verilen takipsizlik kararıyla ilgili Twitter mesajlarında ”Terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek” ve ”hakaret” suçlarını işlediği gerekçesiyle Kabaş hakkında gözaltı ve evinde arama kararları alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X