Şehidin ismi  okulda yaşatılacak

Orhaneli’nde bulunan Demirci İlk ve Ortaokulu’nun ismi ‘Demirci Şehit Himmet Aydın İlk ve Ortaokulu’ olarak değiştirildi. 

Şehidin ismi  okulda yaşatılacak

2003 yılında Bingöl Genç ilçesi Yeniyazı köyünde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Orhaneli Söğüt Mahallesi’nden Jandarma Kıdemli Onbaşı Himmet Aydın’ın isminin bir okulda yaşatılması için Orhaneli Kaymakamlığı ve Orhaneli Belediyesi tarafından öneri sunuldu.

Kaymakamlık ve Belediye’nin önerisine Bursa Valiliği’nden verilen onayla, Orhaneli Demirci İlk ve Ortaokulu’nun ismi, Demirci Şehit Himmet Aydın İlk ve Ortaokulu olarak değiştirilerek okulun yeni tabelası asıldı ve Himmet Aydın adına okul içine şehit köşesi yapıldı.

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, “Himmet Aydın isminin okulda yaşatılacak olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Şehitlerimizin isimlerini parklara, caddelere ve okullara vererek isimlerini yaşatmak istiyoruz. Onlar vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Hem aziz şehitlerimize hem de onları da yetiştiren değerli ailelerine ne yapsak azdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X