Şehidin ismi okuluna verildi

Bingöl’de 1993 yılında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Büyükorhanlı Jandarma Komando Çavuş Ramazan Aktay’ ın ismi, öğrenim gördüğü Yenice Mahallesi’ndeki İlkokula verildi.

Şehidin ismi okuluna verildi

AYDIN KURMUŞ

Jandarma Komando Çavuş Ramazan Aktay’ın isminin Yenice İlkokulu’na verilmesi nedeniyle Büyükorhan Yenice Mahallesi’nde tören düzenlendi.

Törene Büyükorhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Çetin, şehidin annesi Fatma Aktay, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kutsal Baytak her zaman şehit ailelerinin yanında olacaklarını ifade ederken, Belediye Başkanı Hasan Taş da, “Şehitlerimizin isimlerini parklara, caddelere ve okullara vererek isimlerini yaşatmak istiyoruz. Onlar vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızdır. Hem aziz şehitlerimize hem de onları yetiştiren değerli ailelerine ne yapsak azdır” dedi.

Duygularını dile getiren şehidin annesi Fatma Aktay da, “Oğlumun ismini okul tabelasında gördüğümde ne yapacağımı bilemedim. Allah razı olsun hepinizden. Bizleri çok memnun ettiniz” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X