Şehir Plancıları’ndan çağrı

Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Sevilay Çetinkaya, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, halkın mağdur olmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

Şehir Plancıları’ndan çağrı

HATİCE DAL

Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Sevilay Çetinkaya, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, halkın mağdur olmaması için yetkilileri göreve çağırdı. 

Kentsel dönüşümün sorunların çözümüne katkı sağlaması gerektiğini savunan Sevilay Çetinkaya,  “Kentsel dönüşümde plan notları yolu ile verilen 0,50 emsal artışı, daha da arttırılmaya çalışılıyor.

Bu haliyle dönüşüm demek rant demek olmuş ve Nilüfer gibi Türkiye`nin en zengin ilçelerinden birinde hem de rantı yüksek bölgelerde kentsel dönüşüm başlamış ve hızla sürdürülüyor” diye konuştu. 

0,50 emsalle anılacak olan Büyükşehir eski Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’daki inşaat sektörünü krize soktuğu gerekçesi ile görevinden istifa ettirildiğini savunan Çetinkaya, “Yerine göreve gelen Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm konusunda kente umut verdi.

Ancak sonrasında kentsel dönüşüm sürdürüldü. Bu ‘başarı’ yalnızca Büyükşehir Belediye Başkanı’na ait değildir. Bu başarı aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Parti, CHP ve MHP`li üyelerine aittir” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Riskli yapılar belirlenirken bakanlık ya da belediyeler tarafından tespit edilmesi gerektiğini belirten Çetinkaya, “0,50 emsal artışı lüks semtlerde müteahhitlerin iştahını kabartmaktan öteye geçmedi.

Kentsel dönüşüm için alınan ödeneklerin ve harçların bu amaçla kullanılarak yurttaşlarımızı müteahhitlerin insafına bırakmadan, kentimizi daha güvenli, daha yaşanabilir bir kent haline getirebiliriz” ifadelerini kullandı. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X