Şehit ve Gazi hakları yeniden düzenlensin

6 ay önce kurulan Gazi, Gazi Şehit Yakınları ile Vatansever Kamu Görevlileri Sendikası, Konfederasyon olma yolunda ilerliyor. sendikanın Genel Başkanı Fatih Ocak önceki gün Bursa’ya gelerek gazi ve şehit yakınları ile görüştü.

Şehit ve Gazi hakları yeniden düzenlensin

DERYA DEMİR

Sendikanın kurulma sürecini anlatan Ocak, ‘Sosyal ve çıkarsız sendikacılık adı altında başlattığımız hareketle Türkiye’de yaklaşık 4 bin şehit, gazi yakını ve diğer tüm vatansever kamu görevlisi arkadaşımızı ailemize kattık. Çok kısa bir süre sonra da konfederasyonumuzu kurarak sendikal açıdan  daha büyük bir başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz’ dedi.

Bursa’da sendikaya üye sayısının 400’e ulaştığını da söyleyen Ocak,  “Biz, farklı bir sendika olma yolunda ilerliyoruz. Gelirimizin yüzde 80’e yakınını evlenen, cenazesi olan arkadaşalara kullanacağız. İlerleyen dönemde her ilde bin kişilik kapasiteye sahip yetiştirme yurdu yapacağız.

Kamu görevlisi arkadaşlarımız için de tatil yapabilecekleri bir otel inşa edeceğiz. Sendika genel başkanı olarak hiçbir ücret almadan çalışıyorum. Biz fedakarlık yapalım ki sendikal sistemi değiştirmek için öncü olalım” şeklinde konuştu.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına tanınan hakların yeniden güncellenmesi gerektiğine de değinen Ocak, ‘Günümüzde devlet, şehit ve gazi yakınlarına, gazilere yeterli önemi veriyor. Ancak devlet bu kişilerin yaşadığı duyguları bilemez. Bu nedenle hak ve kanunların bizlerden gelen talepler doğrultusunda güncellenmesini istiyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X