Şehit yakınları bayrama gözü yaşlı girdi

Şehit aileleri, herkesin büyük bir heyecanla karşıladığı Kurban Bayramı`na buruk girdi. Arife gününü şehitlikleri ziyaret eden aileler, gözyaşlarını tutamadı.

Şehit yakınları bayrama gözü yaşlı girdi
Bursa Garnizon Şehitliği her bayram olduğu gibi bu bayram da şehit ailelerini ağırladı. Sabahın erken saatlerinde şehitliğe gelen aileler, çocukları için Kur’an okudu, dua etti. Aradan uzun yıllar geçmesine karşın birçok şehit yakını gözyaşlarına hakim olamadı. Aileler, özlemlerini gözyaşları içinde anlattı.
 
Şehit Hakkı Tumba’nın babası Arif Tumba, duygularını şöyle ifade etti: ‘Baba için zor olan bir durum. Şehit olmak güzel ama ona dayanmak mesele. Her bayram ziyarete geliyoruz, çok zor. Sofranın zengin olması, insanla zengin olması çok başka.’
 
Anne Sebahat Tumba ise gözyaşlarını tutamadı. Anne Tumba, ‘Her bayram değil her gün gelsem yetmiyor, özlüyorum. Bayramımız buruk, acı geçiyor. Elimizden gelen bir şey yok, ziyaretine geliyoruz o kadar. Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı.’ diye konuştu.
 
Şehit kardeşini her bayram ve cuma günleri ziyarete geldiğini belirten Hayrettin Çırak, ‘Kardeşim vatan uğruna çatıştı şehit düştü, gurur duyuyoruz. Her bayram hatta cuma günleri, arife günü geliyoruz, dua okuyup gidiyoruz.’ dedi.
 
Şehit Jandarma Er Uğur Kural’ın kardeşi Nasuh Kural, gözyaşları içinde şunları söyledi: ‘Bu duygu bambaşka. Herkesin ağabeyi yaşıyor, bizim ağabeyimiz 20 senedir burada. Kimse bilmez bunu.’
Anne Emine Kural ise ‘Nasıl geçsin bayram, acı içinde. Adı bayram, bayram yaşıyoruz ama nasıl yaşıyoruz kimse bilmez. Allah düşman başına böyle bir acı vermesin. Asker diye yolladık, yediler. Bir saçının telini değişmezdim dünyaya ama ne yapalım, bu oldu. Onu soruyoruz bilmiyor, buna soruyoruz bilmiyor, ne yapalım’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X